Според теория на д-р Дежеймс Д’Адемо са формирани 4 вида

...
 
Според теория на д-р Дежеймс Д’Адемо са формирани 4 вида
Коментари Харесай

Ето какви храни не трябва да ядем според кръвната група

  
Според доктрина на доктор Дежеймс Д’Адемо са образувани 4 типа кръвни групи вследствие на еволюциата. Първите хора са имали единствено една кръвна група съгласно него. Те са ловували и са се хранили основно с месо.

На идващия стадий от еволюцията хората са почнали да се занимават със селско стопанство. В менюто им се появява зеленчуковата храна и това трансформира състава на кръвта им. Така се появява и втора кръвна група. Постепенно хората стартират да опитомяват дивите животни и стопират да водят номадски метод на живот.

Менюто им бе обогатено и с млечни артикули и това води до появяването на трета кръвна група. Четвъртата кръвна група е образувана относително скоро и появяването й не е задоволително добре проучена от науката.

Според специалистите тя е зародила вследствие на смесването на II и III кръвна група, пише jenata.blitz.bg.

Сега ще ви разкрием какво не би трябвало да ядете съгласно вашата кръвна група и кое е нездравословно за вас и здравето ви:

0 кръвна група (ловци)

Наблюдава се при 33,5% от хората по света. Те имат добра храносмилателна система и мощен имунитет. От друга страна се характеризира с нараснала киселинност на стомаха и муден метаболизъм.

Добре е да хапвате повече:

Червено месо, говеждо, агнешко и черен дроб, броколи, листни зеленчуци, артишок, морска риба и морски блага, зехтин, орехи, водорасли, смокини и сини сливи

Намалете потреблението на:

Прясно зеле, фасул, царевица, картофи, цитрусови плодове, пшеница, леща, млечни артикули

 

А кръвна група (земеделци)

Наблюдава се при 37,8% от хората по света. Вие се адаптирате доста по-бързо към изменящата се среда. Имате сензитивен храносмилателен тракт и слаба имунна система

Добре е да хапвате повече:

Зеленчуци, зърнени храни, плодове – ананаси, кайсии, грейпфрути, лимони, смокини, сливи, морска храна

Намалете потреблението на:

Червено месо, млечни артикули, пипер, захар, сладолед, царевично масло, фастъчено масло, пшенични артикули.

В кръвна група

Този вид се образува поради миграцията. Наблюдава се при 20,6% от популацията на света. Бързо се приспособява към протеините и има мощна имунна система. Въпреки това дисбаланс в диетата може да докара до автоимунни болести.

Хапвайте по-често:

Месо и риба, млечни артикули, зърнени култури (с изключение на пшеница), зеленчуци (с изключение на домати и царевица), плодове

Намалете потреблението на:

Свинско, пиле, патица, морска храна, тиква, леща, алкохол, маслини, ядки

АВ кръвна група („ мистерия ”)

Появата й е обвързвана с еволюцията на цивилизацията, при които се смесват типовете А и В. Много рядка кръвна група, която се среща едвам при 7-8% от популацията на света. Всеки има мощна имунна система, само че сензитивен храносмилателен тракт.

Добре е да хапвате повече:

Риба, хайвер, млечни артикули, зеленчуци, плодове и зелени зеленчуци, ориз

Намалете потреблението на:

Червено месо, фасул, царевица, пшеница, гъби, ядки/

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР